HOPE Zimbabwe arbejder først og fremmest for at bekæmpe HIV og AIDS. Men HOPE-projektet arbejder i bund og grund for, at lokalsamfund selv og i fællesskab kan tage hånd om egne udfordringer. Samtidig har HOPE Zimbabwe en stor og velfungerende infrastruktur med tusinder af uddannede frivillige, der når ud i afsidesliggende landsbyer og kender lokalbefolkningerne i fem forskellige distrikter.
HOPE Zimbabwe arbejder derfor også med at løse andre udfordringer i lokalsamfundene. I Zimbabwe er børneægteskaber et udbredt problem, da næsten en tredjedel af piger under 18 bliver gift. I januar i år blev ægteskaber for børn under 18 forbudt ved lov, efter at to tidligere barnebrude lagde sag an mod den zimbabwiske stat. Det er en stor sejr for kvinders rettigheder, men det betyder ikke, at børneægteskaber med et trylleslag forsvinder. I nogle lokalsamfund, især i afsidesliggende landområder, er børneægteskaber en indgroet tradition, især blandt fattige bønder og minearbejdere.
HOPE Zimbabwe arbejder med mange forskellige metoder for at informere om farerne ved børneægteskaber. Aktivisterne laver opsøgende arbejde med information og oplæg i kirker, forsamlingshuse og ved offentlige begivenheder. De opretter lokale børnebeskyttelsesgrupper, der holder øje med, om forældre i lokalsamfundene starter med at arrangere børneægteskaber og går i dialog med forældrene, hvis det sker. HOPE har også været vært for en lang række dialogmøder med i alt næsten 1500 traditionelle og religiøse ledere fra lokalsamfundene i Bindura. På møderne har der været diskussion om vigtigheden af at stoppe børneægteskaber og arrangerede ægteskaber samt uddannelse om pigernes rettigheder. Dertil kommer møder med embedsmænd, samarbejde med andre udviklingsorganisationer og mediekampagner i både radio, tv, sociale medier og massebeskeder på sms.